Bellen in het buitenland is altijd aantrekkelijk. U wil graag even contact opnemen met uw man/vrouw, vriend(in), familie of vrienden. Maar helaas weet ook iedereen dat dit extra kosten met zich meebrengt. Of u nu een abonnement heeft of niet. In onderstaand bericht leest u enkele tips en tricks over bellen buiten Nederland.

1. Zones

De wereld is te verdelen in verschillende telefoonzones. Deze gebieden hebben ook elk een apart tarief voor bellen en sms’en. Deze tarieven ontvangt u per sms-bericht op uw telefoon wanneer u de grens over gaat. Hierin staat vermeld wat de kosten zijn voor het versturen en ontvangen van een bericht, en hoeveel u betaald voor het bellen of gebeld worden. Het kan zo zijn dat uw provider geen extra kosten in rekening brengt voor sms’jes of telefoontjes te ontvangen, maar doorgaans kost het altijd geld om een sms te sturen of te bellen. Check deze zone dan ook altijd nauwkeurig wanneer u op reis gaat naar het buitenland en van plan bent om te bellen en te sms’en. Indien dit het geval is, is het ook belangrijk om uw vakantie goed in te plannen. Raadpleeg uw reis consult voor locale tarieven.

2. Extra kosten

Vaak is het ook zo dat u extra kosten in rekening krijgt omdat u in het buitenland belt of sms't. Deze bedragen komen bovenop uw abonnement, dus het is niet verstandig om ervan uit te gaan dat dit in uw bundel zit. Het aantal MB’s, belminuten en sms’jes worden niet uit uw bundel verbruikt, maar men rekent deze apart af. Let hier dan ook goed op voordat u vertrekt. Lees meer over wifi op vakantie.

3. Voorwaarden

De algemene voorwaarden kent iedereen. Deze zijn tegenwoordig bij elk product of elke website te lezen. Deze kleine lettertjes leest normaliter niemand, maar bij trips naar andere landen dan Nederland is het heel belangrijk om deze goed door te nemen. Deze regels stellen u namelijk op de hoogte over de zogenaamde ‘buitenland voordeelopties’. Deze opties geven u inzicht over allerlei aspecten met betrekking tot uw bundel en het verbruik van data in het buitenland. Wanneer u bijvoorbeeld een nieuw abonnement af heeft gesloten is het mogelijk dat sommige providers deze bundel vastzetten. Het is dan niet mogelijk om deze op te zeggen, waardoor u blijft betalen, totdat het is afgelopen.

4. Waarschuwing

U bent waarschijnlijk bekend met de waarschuwing die u ontvangt wanneer u (bijna) over u datalimiet heen bent. Deze meldingen zijn alleen niet beschikbaar voor het dataverbruik voor bellen. U krijgt dus geen notificatie wanneer u over uw abonnement heen bent! Het is heel belangrijk om dit goed en regelmatig te controleren.