Apple heeft een bedrijf met een unieke geschiedenis. Het is dan ook niet voor niets dat het verhaal van het bedrijf is verfilmd. De film ging niet over Apple maar over één van de oprichters van Apple, Steve Jobs. Naast Apple was Steve Jobs ook oprichter van een het grote bedrijf Pixar. Het opmerkelijk hieraan was dat Steve Jobs een salaris één dollar per jaar verdiende maar in plaats van het normale loon kreeg Steve Jobs aandelen van het bedrijf. 

Apple heeft de laatste 20 jaar maar CEO´s namelijk Steve Jobs en Tim Cook. Tim Cook is de CEO van hedendaags. Steve Jobs is ongeveer 15 jaar CEO van Apple geweest. Hij heeft in augustus 2011 ontslag genomen maar kon niet lang genieten van zijn andere functie want hij overleed al op 5 oktober 2011 op een leeftijd van 55 jaar. Het bedrijf is sindsdien gerund door Tim Cook. In 2014 heeft hij officieel bevestigd dat hij op mannen valt. Hiermee hoopt Cook dat de homoseksuelen meer gewaardeerd worden.

Apple producten

Het eerste product van Apple die bekend is geworden is de Apple Macintosh computer. De Macintosh was de eerste computer waarbij de vensters elkaar konden overlappen en ook was het beroemd door zijn ´knip en plak´ functie en de menubalk die op elke venster het zelfde is. Later is de Apple beroemd geworden door de zogenoemde i-producten. Denk aan de iPod, iPhone en iPad. Deze producten worden vandaag de dag nog steeds verbeterd door Apple in de hoop dat ze hun grootste concurrent Samsung voor kunnen blijven. Beide zijn tegenwoordig één van de grootste smartphonebedrijven van de wereld. De strijd tussen Apple en Samsung wordt vaak gezien als strijd tussen twee titanen. Zowel Nokia als Motorola hebben het onderspit moeten delven tegen Apple maar Samsung ligt nog altijd op de loer. Vooral de iPhone heeft het goed gedaan op de markt.

iPhone succes van levensbelang voor Apple

Het is voor veel mensen niet meer voor te stellen, maar de smartphones die tegenwoordig onmisbaar zijn werden vroeger gezien als luxe apparaten, iets wat menig man zich toen niet kon veroorloven. Maar zoals gezegd is het tegenwoordig onmisbaar. De iPhone kwam voor het eerst uit in 2007 waarna het een succes heeft geboekt. Het apparaat was één van de eerste smartphones met een on screen toetsenbord, daarnaast kun je met de iPhone internetten, games spelen, bellen en nog veel meer.

iPhone schermen tegen weinig bestand 

Niet alles is rooskleurig als het gaat om de iPhone. Er zijn twee grote nadelen aan de iPhone die ook nog eens met elkaar te maken hebben. Bij de aanschaf van een iPhone kom je het eerste nadeel tegen namelijk de prijs. Vooral de nieuwste iPhones zijn vaak een flinke greep uit de buidel.

Veel mensen komen na een paar weken er al achter dat de schermen van de iPhone niet tegen veel dingen zijn opgewassen. Ze zijn snel kapot en dat komt omdat de schermen van dun glas zijn gemaakt. Omdat de iPhone zo duur is, is het zonde om de iPhone met kapot glas gelijk weg te gooien. Bij veel webshops en webwinkels is het namelijk mogelijk om het scherm van de iPhone te laten repareren. Voor meer info over het laten vervangen van een iPhone scherm  bent u genoodzaakt om u laten informeren bij een specialist. Een nieuwe iPhone 6 scherm bestellen kan tegenwoordig op vele websites.