Het aantal verkochte telefoonhoesjes is afgelopen jaar opnieuw explosief gestegen. Je zou zeggen dat hierdoor het aantal telefoonreparaties afgenomen is, dit is echter niet het geval. Zo blijkt uit onderzoek van de smartphone reparatie service uit Den Bosch dat er ondanks het gestegen aantal verkochte hoesjes, ook meer telefoonreparaties hebben plaatsgevonden.

Wij lichten een aantal situaties uit waardoor deze ontwikkelingen mogelijk zijn, zie hieronder:

Jongeren spartphone gebruikers

Steeds vaker krijgen jongeren op een steeds lagere leeftijd een mobiele telefoon. Dit heeft tot gevolg dat er veel meer reparaties uitgevoerd moeten worden, het is namelijk een feit dat jongeren onder de 14 (de doelgroep die steeds eerder in aanmerking komt voor een mobiele telefoon) roekelozer is t.o.v. oudere tieners. Naarmate jongeren ouder worden zullen zij steeds zuiniger en verstandiger met producten omgaan. 

Verzekeringen

Doordat een telefoonhoesje in veel gevallen niet voldoende is om de smartphones volledig te beschermen tegen schade, worden er ook enorm veel smartphone verzekeringen afgesloten. Echter is dit zeer onverstandig kijkend naar de kosten. Zo betaal je voor een goede smartphone verzekering al snel 8 euro per maand, op jaarbasis is dit dus een kleine honderd euro. De gemiddelde leeftijd van een smartphone van een consument is twee jaar, waardoor je dus in de gehele looptijd bijna tweehonderd euro uitgeeft aan een verzekering. Je kunt voor vijftig euro je smartphone volledig in dekken tegen schade middels hoesjes en screenprotectors, dit raden wij dus absoluut aan. Je zult op deze manier gewoon veel geld besparen, zeker als je het bij al jouw telefoons op deze manier gaat doen! Op lange termijn kun je hier enkele honderden euro’s mee besparen, zeker in tijden als deze is dat natuurlijk enorm aantrekkelijk.

Wil je meer informatie over verzekeringen? Helaas zullen wij je dan moeten doorsturen naar een smartphone verzekeraar online. Voor vragen over hoesjes en andere accessoires die jouw smartphone beschermen kunnen wij je natuurlijk wel helpen.