Het aantal smartphones binnen Nederland is al jaren toegenomen, zo ook weer in 2015.  Het Chinese smartphone merk Huawei heeft hier in 2015 enorm van geprofiteerd. Huawei heeft haar marktaandeel enorm zien toenemen t.o.v. 2014. We zullen in deze blog een aantal opvallende punten uit de ontwikkeling benoemen.

Goedkope smartphones

De reden dat Huawei enorm veel marktaandeel gewonnen heeft is het feit dat ze onder de gemiddelde prijs van veel smartphone fabrikanten smartphones fabriceren. Omdat de specificaties en mogelijkheden van de goedkopere smartphones als Huawei vrijwel niets verschillen met grote merken als Apple en Samsung is het aantrekkelijker voor consumenten om te kiezen voor goedkopere toestellen.

Veel mensen kiezen er ook steeds vaker voor om een smartphone los aan te schaffen. Dit heeft te maken met het feit dat mensen een SIM only abonnement hebben of willen gaan voor een Huawei met prepaid. Steeds vaker gaan mobiele telefoons langer mee en daarom wordt het aandeel van SIM only abonnementen en prepaid simkaarten in Nederland groter. De kwaliteit van de telefoons blijft zoals gezegd groeien en kunnen dus steeds langer mee. Na het aflopen van een telefoon abonnement verkeren de toestellen vaak dus nog in goede staat. Hierdoor kiezen veel mensen ervoor om een los toestel aan te schaffen i.p.v. een nieuw telefoon abonnement. Het verschil tussen een telefoon abonnement en SIM only abonnement is vaak al enkele tientallen euro’s per maand. De aanschaf van een Huawei toestel (los) en bijvoorbeeld een Apple of Samsung toestel los scheelt ook vaak minimaal 250 euro, in veel gevallen is het zelfs meer!

Wil je meer weten over de ontwikkelingen binnen de telefonie markt, neem gerust contact met ons op! We staan altijd open voor vragen, opmerkingen of andere dingen. Daarnaast helpen we onze bezoekers en klanten graag.