Na verloop van tijd willen veel mensen een andere smartphone aanschaffen. Ze zijn hun oude smartphone zat en willen daarom weer eens wat nieuws. De nieuwste smartphones zijn helaas vaak prijzig en liggen vaak boven de 600 euro. Wil je niet zoveel geld uitgeven voor een telefoon? Koop dan een refurbished Smartphone! Je koopt dan een nieuwe smartphone voor de prijs van een tweedehands smartphone. Je kunt een refurbished smartphone al aanschaffen vanaf 200 euro.  

Wat is een refurbished smartphone?

Een refurbished smartphone is een tweedehands smartphone die vervolgens volledig gereviseerd is. De behuizing is vervangen, waardoor de smartphone volledig krasvrij is. Verder zijn de knoppen, zoals de volumeknop en de homebutton, nagekeken en als het nodig was, vervangen. De speakers en de batterij zijn ook vervangen. De accuduur is dus  hetzelfde als die van een nieuwe smartphone. Een refurbished smartphone is hierdoor niet te onderscheiden van een nieuwe smartphone.

De refurbished smartphone wordt geseald geleverd en er worden diverse accessoires bijgeleverd. Je krijgt een USB-kabel, USB-lader en een headset erbij. Dit is dus allemaal hetzelfde als bij een nieuwe telefoon. De garantie is ook hetzelfde als bij een nieuwe smartphone: 12 maanden.

Welke telefoons zijn er als refurbished verkrijgbaar?

Niet alle smartphones zijn als refurbished verkrijgbaar. De nieuwste modellen van Apple en Samsung kun je niet refurbished kopen.  De oudere modellen zijn daarentegen wel veel verkrijgbaar als refurbished. De iPhone 4, 4S, 5 5C, 5S en 6 zijn te koop in de refurbished variant. Van de Samsung modellen zijn de Samsung S3, S4, S5, S4 mini en de Note 3 leverbaar als refurbished. De refurbished smartphones zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Doordat de smartphone refurbished is, gaat die net zo lang mee als een nieuwe smartphone.