De telecomprovider Simpel gaat net als Vodafone aan haar klanten aanbieden om gratis onbeperkt te kunnen bellen. Simpel wilt op deze manier de concurrentie verrassen met een abonnementsvorm waarbij de consument niet langer hoeft te betalen voor het bellen en SMS’en. Echter blijkt dat Vodafone dit ook al enige tijd aanbied en de concurrentie dus helemaal niet echt verrast wordt.

Bij Simpel zal je dus enkel hoeven te betalen voor het mobiele dataverkeer wat maandelijks afgenomen zal gaan worden. Dit is bij Vodafone exact hetzelfde geval. Toch vragen wij ons af of dit voor de consument daadwerkelijk het goedkoopste zal zijn. Vandaag de dag bellen en SMS’en veel consumenten toch al niet echt meer en zullen dus in veel gevallen kiezen voor het kleinste pakket hiervan, die dus ook het goedkoopste is. Natuurlijk zullen ze daar in de toekomst bij Simpel en Vodafone helemaal niet meer voor hoeven te betalen, maar zullen de providers deze prijzen wel gaan doorberekenen binnen de prijzen voor het data verbruik. Wij vragen ons daarom af of het wel een verstandige keuze is om als consument voor deze mogelijkheid te kiezen.

Vergelijken van providers is iets wat wij al jaren aanraden en dit zullen wij ook blijven doen. Omdat de online vergelijkingssites altijd de vergelijker volledig up-to-date hebben en voorzien zijn van de laatste informatie is dit voor de consument altijd de beste keuze. Zowel voor de beste kwaliteit als de beste prijs!