Al in het bezit van een mobiele telefoon of wil je een los Huawei toestel kopen? Het is in dat geval slim om een telefoonabonnement zonder telefoon te nemen. Dit wordt ook wel een sim only abonnement genoemd. Je bestelt dan alleen het telefoonabonnement met bijpassende simkaart. Een mobiele telefoon zit er niet bij. Een abonnement zonder toestel wordt vaak gekozen als het contract afgelopen is terwijl de mobiele telefoon nog goed is. Als je niet veel kunt missen dan is een sim only een geschikt type telefoonabonnement. De kosten per maand zijn veel lager waardoor je op een eenvoudige manier je maandelijkse lasten kunt verlagen met een sim only. Het is ook mogelijk om een sim only te nemen met een tweedehands toestel of los toestel als je nog geen telefoon hebt.

Tweedehandse telefoon met sim only

Als je goedkoop uit wilt zijn dan is een tweedehands telefoon een slimme optie. Het pluspunt van een tweedehands telefoon is dat het voor veel minder te verkrijgen is dan een nieuw Huawei toestel. Dit komt doordat telefoons snel afgeprijsd worden en vaak zijn tweedehandse telefoons ook gebruikt door de vorige eigenaar. Je kunt veel geld besparen met een tweedehands telefoon in combinatie met een sim only abonnement.

Los toestel met sim only

Een los toestel met sim only is eigenlijk hetzelfde als een Huawei telefoon met abonnement. Er is echter een verschil. Het losse toestel wordt vooraf betaald waardoor je er geen maandelijkse kosten voor betaalt. Je betaalt alleen voor het abonnement en niet voor het Huawei toestel. Een nadeel hiervan is dat de prijs van het toestel hoger is. De aanbieder kan de telefoon in dit geval niet in het maandtarief verwerken. Dit betekent dat je de volledige prijs van het Huawei toestel betaalt en geen korting krijgt. Het voordeel is dat er geen simlock op het toestel zit, geen maandelijkse lasten hebt en makkelijker kunt overstappen naar een ander sim only abonnement.

Bron: Prepaidtelefoon.com