Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Deze mobiele telefoon is voorzien van alle voordelen van een oude gsm, maar geniet ook van mobiel internet en erg krachtige processors. Helaas raakt door de nieuwe en grote applicaties die beschikbaar zijn voor uw telefoon de batterij erg snel leeg en moet u hem regelmatig opladen. Een smartphone standaard biedt daarvoor een uitkomst, naast een aantal andere voordelen. In onderstaand artikel leest u daar meer over.

Draadloos opladen

U kent het vast wel: het opladen van uw telefoon zonder dat er sprake van een verbinding met een draad is. Een smartphone-standaard, of dock, is steeds vaker met deze toepassing uitgevoerd en biedt daarom vele mogelijkheden voor de toekomst. Natuurlijk moet dit apparaat zelf wel op de netstroom aangesloten worden. Ook de tandenborstels van Oral-B maken gebruik van deze techniek.

Het grote voordeel van draadloos opladen is het feit dat de kabel geen last kan ondervinden van corrosie. Het is zo niet mogelijk dat de draad, die er in dit geval dus niet is, vochtig wordt en op den duur kapot gaat. Daarnaast is het erg efficiënt en duurzaam, omdat bij opladen met een draad de ingang van de telefoon vaak verduurt en kapot kan gaan. Bij draadloos opladen is dit niet het geval en zo gaat uw telefoon ook langer mee. Ten slotte is het erg gemakkelijk om ermee overweg te kunnen. U plaatst simpelweg uw smartphone op de dock en hij laad automatisch. Dit is natuurlijk veel handiger dan een irritant draad dat constant in de knoop zit.

Praktisch

Uiteraard biedt een dergelijke standaard ook praktische doeleinden. Wanneer uw telefoon zo uitgestald staat op uw bureau, is de kans groter dat u sneller berichten en meldingen die u ontvangt, leest en dus ook sneller reageert. Als een klant van u bijvoorbeeld een dringende oproep heeft via whatsapp, is het belangrijk om snel te reageren. Een smartphone-standaard helpt daarbij. Ook is erg handig wanneer u last heeft van het feit dat u uw telefoon vaak kwijt bent. De houder stelt de smartphone zo op, dat u deze direct ziet en dus minder snel uit het oog verliest. U hoeft deze dan ook niet te bellen om hem te vinden.

Indien u interesse heeft in een smartphone-standaard of een standaard voor andere doeleinden, bijvoorbeeld voor uw laptop, is het mogelijk om deze te bestellen op officetopper.com